Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 285
Χθες1765
Τη βδομάδα 4985
Προηγούμενη βδομάδα 3938
Το μήνα 2050
Προηγούμενο μήνα 25739
Σύνολο 832337
Σύνολο Χρηστών30
Χρήστες 0
Επισκέπτες 30

Η φανταστική Δ’ Δημοτικού και οι ασκήσεις Φαντασίας!

Τον Νοέμβριο του 2022, ο διευθυντής του σχολείου μας, κ. Κώνσταντίνος Σορβανής μας πρότεινε να υποδεχτούμε στο σχολείο μας και συγκεκριμένα στην τάξη μας, τη Δ’ δημοτικού, τη συγγραφέα και εικονογράφο Κατερίνα Κρις στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους.

Και μόνο που η πρόταση περιείχε τις μαγικές λέξεις «φεστιβάλ», «κινηματογράφος»… πετάξαμε από τη χαρά μας και πιάσαμε αμέσως δουλειά!

Ψάχνοντας πληροφορίες για την Κατερίνα Κρις, μάθαμε πως πίσω από αυτό το όνομα κρυβόταν ένας άνθρωπος με πάθος και γεμάτος ταλέντα. Ξετρυπώσαμε την προσωπική της ιστοσελίδα (Katerina Kris – ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ.) και διαβάσαμε τίτλους βιβλίων, χαζέψαμε εικόνες, μάθαμε για τη ζωή της…και ξαφνικά ανακαλύψαμε το κανάλι της στο YouTube, όπου με χιούμορ παρουσιάζει τον εαυτό της, μας δείχνει τεχνικές ζωγραφικής και μας κάνει ασκήσεις φαντασίας!

 

Όμως, ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον καλλιτέχνη, είναι να γνωρίσει, να παρατηρήσει και να επεξεργαστεί το έργο του! Ανάμεσα από τους τίτλους, αποφάσισα να επεξεργαστούμε το παραμύθι «Η Φαντασία». Πέρα από το γεμάτο ζωντάνια εξώφυλλό του -που μου κέντρισε την προσοχή από την πρώτη στιγμή-, η λέξη φαντασία και η αξία της, είναι κάτι που σπάνια συναντάμε στον σύγχρονο κόσμο της τεχνολογίας και πόσο μάλλον στα σχολεία, στις τάξεις και στα αναλυτικά προγράμματα. Ήταν μια καλή ευκαιρία, να της ανοίξουμε την πόρτα μας, να τη γνωρίσουμε ή να την ξυπνήσουμε και να την αφήσουμε να κάνει τα μαγικά της!

Ξεκινήσαμε λοιπόν, διαβάζοντας το βιβλίο στην τάξη, χαζεύοντας παράλληλα τις ολοζώντανες εικόνες. Κι επειδή δεν το χορταίναμε, το διαβάσαμε ξανά. Και ξανά και ξανά… Και το προβάλαμε στον διαδραστικό μας πίνακα. 

Στη συνέχεια, πήραμε το κείμενο μπροστά μας και το ξεψαχνίσαμε όπως έχουμε μάθει να κάνουμε στο μάθημα της Γλώσσας. Αγαπήσαμε πολύ τη «φαντασία» και για να μη μένει μόνη της, της φτιάξαμε μια ολόκληρη οικογένεια με λέξεις.