Σύνδεση

Students

Νέο πρόγραμμα Erasmus+ 2019-2021

« To Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας είναι …..R.I.C.H  SCHOOL»

Το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία μέσα στις εκπαιδευτικές διαδρομές που προσφέρει το πρόγραμμα Erasmus+. Έχοντας εμπειρία ήδη  έξι συναπτών  χρόνων σε  συμμετοχές και διοργανώσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων o σχολικός οργανισμός της πρωτεύουσας του διευρυμένου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είχε καταθέσει πρόταση υλοποίησης  ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+KA1 για τη διετία 2019-2021 με τίτλο  “Η αναδιαμόρφωση του Παραδοσιακού  Σχολείου σε Ανοιχτό Σχολείο ως παράγοντας άμβλυνσης κοινωνικών διακρίσεων και αποκλεισμών, εξομάλυνσης διαπροσωπικών συγκρούσεων και διαχείρισης της σχολικής τάξης προσφέροντας δυνατότητα πρόσβασης της  γνώσης σε όλους.” Η πρόταση του αυτή  εγκρίθηκε  από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) προς υλοποίηση λαμβάνοντας  υψηλή βαθμολογία (90/100). Το ακρωνύμιο του προγράμματος είναι το (R.I.C.H )SCHOOL από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Reschool(Αναδιαμόρφωση). International(Διεθνές). Cooperation(Συνεργασία) .Hospitality(Φιλοξενία) φανερώνει εν συντομία τους στόχους του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα επιδιώκεται  η:

-Βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικών-γονέων, εκπαιδευτικών-μαθητών, μαθητών-μαθητών, σχολικής κοινότητας-φορέων και θεσμών

- Επαφή με νέες μεθόδους διδασκαλίας και με τρόπους διαχείρισης της τάξης εντός τηςσχολικής αίθουσας

- Ανάπτυξη των δράσεων του σχολείου μας που απευθύνονται στην ευρύτερη κοινωνία και συνδέονται με τοπικούς και άλλους φορείς και θεσμούς.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς πόρους και εποπτεύεται από το Ι.Κ.Υ