Σύνδεση

Βιβλιοπαρουσίαση - "Το αγανακτισμένο προαύλιο"

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας, τον συγγραφέα, εκπαιδευτικό και ειδικό παιδαγωγό Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, στα πλαίσια της μέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου)... Οι μαθητές των Δ,Ε, και ΣΤ τάξεων, μέσα από βιωματικές και άλλες δραστηριότητες, κατέληξαν στο "Συμβόλαιο κατά του σχολικού εκφοβισμού"

Ο κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος αφού παρουσίασε το βιβλίο του χώρισε τους μαθητές σε ομάδες και παρουσίασε εικόνες με περαστικά ενδοσχολικής βίας. Συζήτησαν για τις εμπειρίες τους  σε σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό, ονόμασαν το φαινόμενο, αναφέρθηκαν περιπτώσεις παραδείγματα bullying κ απλά πειράγματα κ ζητήθηκε να αναγνωρίσουν αν είναι όντως περιστατικά ενδοσχολικης βίας. Στο τέλος δόθηκαν τρόποι αντιμετώπισης κ ετοίμασαν συμβόλαιο καταπολέμηση της ενδοσχολικης βίας. Πρότειναν λύσεις αντιμετώπισης, γράφοντας λέξεις που είναι οι λύσεις του προβλήματος, εξηγησαν τον όρο ενσυναίσθηση που συνδέεται σημαντικά με την επίλυση του φαινομένου και υπέγραψαν συμβόλαιο το οποίο αναρτήθηκε και είναι ορατό απ’ όλους τους μαθητές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες

Ένα ηλιόλουστο πρωινό σε μια μικρή ιταλική κωμόπολη ο μικρός Αντόνιο πηγαίνει στο σχολείο του. Το θέαμα που αντικρίζει είναι απογοητευτικό. Για πολλοστή φορά μέσα σε μικρό διάστημα, το προαύλιο του σχολείου του έχει γεμίσει λακκούβες και ρωγμές χωρίς προφανή λόγο.