Σύνδεση

Αθλητικές Δραστηριότητες

Κατά το τρέχον σχολικό έτος το σχολείο μας συμμετείχε στην Αθλητική Ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας με θέμα «Ρατσισμός ?Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί». Την ημέρα αυτή το σύνολο των παιδιών του σχολείου ήρθε σε επαφή με αθλήματα που προέτραπαν στην συνεργασία καθώς και αθλήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα οι δύο πρώτες τάξεις έπαιξαν στην αυλή αρκετά συνεργατικά παιχνίδια ,μη ανταγωνιστικά. Οι άλλες τέσσερεις τάξεις έπαιξαν βόλευ καθημένων καθώς και επιτραπέζια αντισφαίριση σε αμαξίδιο(αντί για αμαξίδιο χρησιμοποιήθηκαν καρέκλες από τις οποίες οι παίχτες απαγορευόταν να σηκωθούν και προσπαθούσαν να κινούνται με αυτές για να χτυπήσουν το μπαλάκι).Επίσης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας προβλήθηκαν μικρής διάρκειας ταινίες με ανάλογο θέμα.

Το σχολείο μας συμμετέχει σε όλες τις προκηρυσσόμενες αθλητικές δραστηριότητες του Γραφείου Φυσικής Αγωγής. Έτσι και τον Δεκέμβριο πάνω από 80 μαθητές των τάξεων Δ?-Ε?-ΣΤ? δήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν μέρος στην ημερίδα αγώνων μίνι-βόλευ που διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ομάδες που αγωνίστηκαν ήταν μικτές-αγοριών και κοριτσιών και οι ομάδες που συναγωνιστήκαμε ήταν από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύργου ,Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Στο σχολείο πέραν των αγώνων που διοργανώνει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, πραγματοποιείται πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης .Το πρώτο εσωτερικό πρωτάθλημα διεξήχθη το περασμένο σχολικό έτος ,ενώ το φετινό αναμένεται να γίνει την άνοιξη. Το ευχάριστο είναι ότι φέτος θα έχουμε και ένα κανονικό τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης μετά την ευγενική προσφορά της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και την μεσολάβηση σε αυτό του κ.Ισίδωρου Κούβελου ?προέδρου της ΕΘΝΟΑ.