Σύνδεση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

erasm

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

« Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης»

Στις 27/04/2017 και στις 03/05/2017 πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές συναντήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα δύο σχολεία ως τελικό αποτέλεσμα μιας τρίμηνης εκπαιδευτικής διαδικασίας στα πλαίσια του προγράμματος συνεκπαίδευσης που υλοποίησαν τα δύο σχολεία. Στην τρίμηνη αυτή περίοδο τα παιδιά του Σχολείου της Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώθηκαν για την ειδική αγωγή από τους εκπαιδευτικούς των τάξεών τους και προετοιμάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής και της Μουσικής για δραστηριότητες που θα συμμετείχαν στην συνεκπαίδευση.

Για το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε την καλύτερη πρακτική και ουσιαστική εκπαίδευση μιας και εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +, που υλοποιούσε και είχε θέμα σχετικό με την ειδική αγωγή.

Οι μαθητές , οι μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Πύργου καλωσόρισαν τους είκοσι (20)μαθητές και μαθήτριες ,οι οποίοι είχαν επιλεγεί να συμμετάσχουν και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του Σχολείου της Αρχαίας Ολυμπίας και δόθηκε με τον καλύτερο τρόπο το έναυσμα για την έναρξη των εκπαιδευτικών συναντήσεων.

Στην πρώτη συνάντηση έγινε η γνωριμία των συμμετεχόντων με ένα όμορφο παιχνίδι όπου ο καθένας έλεγε το όνομά του. Η συνάντηση περιελάμβανε αρκετά παιχνίδια και δράσεις που ήταν προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες δυνατότητες των παιδιών του Ειδικού Σχολείου και έκλεισε με ένα υπέροχο τραγούδι με τίτλο « Όλα είναι μουσική».

Στη δεύτερη συνάντηση η εξοικείωση που υπήρξε από την πρώτη φορά ήταν εμφανής. Αρχικά ,τα παιδία των δύο σχολείων , όλα μαζί , πήραν το δεκατιανό τους . Στη συνέχεια , στο προαύλιο πραγματοποιήθηκαν ομαδικές δραστηριότητες με κυριότερη τον αγώνα μπάσκετ σκοπεύοντας στην αλληλεπίδραση των μαθητών των δύο σχολείων.

Ακολούθως , οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ειδικού Σχολείου από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας επιλύοντας αρκετές απορίες που είχαν οι μικροί εκπαιδεύομενοι.

Το πρόγραμμα δημιούργησε σε όλα τα παιδιά όμορφα συναισθήματα , έμαθαν να συνεργάζονται και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημα για όλους τους εμπλεκομένους.

Για το Ειδικό σχολείο έλαβαν μέρος στην συνεκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί Σταυγιανουδάκη Ελένη(Προϊσταμένη), Νικολούτσου Σοφία(Εργοθεραπεύτρια), Δρακοπούλου Θεανώ& Τσιομήτας Κων/νος( Δάσκαλοι Ε.Α), Χριστοδολοπούλου Παρασκευή (Λογοθεραπεύτρια), Βαμβακά Χριστίνα(Κοινωνικοί Λειτουργός),

Μίντζα Μυρτώ( Φυσιθεραπέυτρια), Ζαφειροπούλου Ελένη( Ψυχολόγος) Τσεριώνη Γεωργία( Ειδ. Βοηθ.Προσωπικό). Από το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας ενεπλάκησαν στο τρίμηνο πρόγραμμα όλοι οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ενώ στις εκπαιδευτικές συναντήσεις συνόδευσαν τους μαθητές οι εκπαιδευτικοί Ζαφειροπούλου Γεωργία , Μπούντα Βασιλική, Φωτοπούλου Χριστίνα, Σόγια Γαβριέλα και Κουτσουνάς Γιάννης.