Σύνδεση

ΑΤΛΑΝΤΙΑΔΑ 2021

 

 

Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας - Δημοτικό Σχολείο Marim Πορτογαλίας

κατάλογος2

Το σχολείο μας - ακόμα και εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας - συνεχίζει να υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1, που στοχεύει στην αναδιαμόρφωση, τη συνεργασία, τη φιλοξενία και τη διεθνοποίηση του. Έτσι λοιπόν συμμετέχει  στο πρόγραμμα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης που διοργανώνει το Δημοτικό Σχολείο Marim της Πορτογαλίας υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Πορτογαλίας. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος οι δραστηριότητες είναι ποικίλες με πιο σημαντική την διεξαγωγή των αγώνων με την ονομασία XII Jogos de Quelfes που ομοιάζουν με μια μικρή μαθητική ολυμπιάδα.

Το σχολείο μας  θα λάβει μέρος σε αυτή τη διοργάνωση σε ορισμένες δραστηριότητες. Η πρώτη δραστηριότητα είναι το «School of Olympic Values» στέλνοντας  ένα βίντεο που συμμετέχουν τα παιδιά της Ε’ τάξης και με δικά τους λόγια εξηγούν τι είναι για αυτά η φιλία. Τους μαθητές βοήθησαν οι εκπαιδευτικοί κα Ζαφειροπούλου Γωγώ (Δασκάλα της τάξης) και η κα Αθηνά Τζουρμέτη (Αγγλικής Γλώσσας).

School of Olympic Values

Η επόμενη συμμετοχή είναι στη δραστηριότητα «Drawing Collection» όπου τα παιδιά της Γ’ τάξης θα φτιάξουν ζωγραφιές βασισμένες στην ιστορία «The Arraúl´s Odyssey» με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Αγγελικής Αθανασοπούλου και θα στείλουν και ένα μικρό βίντεο με μια κατασκευή της κατοικίας των θεών 

Paintings -Arraúl´s Odyssey

Τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης θα συμμετάσχουν στη δραστηριότητα «Inspiring stories Collection» γράφοντας για τη δυνατότητα του αθλητισμού να μεταλαμπαδεύει θεμελιώδης παγκόσμιες αξίες. Στην προσπάθειά τους αυτή βοηθός τους είναι ο δάσκαλός τους κος Γιάννης Βέρρας-Τσερδήλος.

Inspiring stories Collection