ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ SELF - TEST

    Αγαπητοί γονείς,

    ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

    Τη  Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, επανέρχεται η δια ζώσης διδασκαλία και επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ, παράλληλα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα. Πληροφορίες στο self-testing.gov.gr

      Υποχρέωση διενέργειας και δήλωσης αυτοδιαγνωστικού τεστ έχουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων. Πληροφορίες στο self-testing.gov.gr, στο ΦΕΚ 1825, Β΄ (05.05.2021) αλλά και στην 40η και  42η εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. με θέμα: «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».

      Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

      Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται, το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα, το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή, τη Δευτέρα το πρωί.

      Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

  •  Αν το self-test είναι αρνητικό:

          Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους  εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

          Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

          Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

  •  Αν το self-test είναι θετικό:

         Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε  δημόσια δομή.

         Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

         Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

     Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στο σχολείο , τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και  απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

Από το site https://self-testing.gov.gr μπορείτε να δείτε οδηγίες πώς γίνεται το self- test και τι  πρέπει να κάνουν όσοι μαθητές δεν έχουν ΑΜΚΑ και όσοι μαθητές δεν μπορούν για κάποιο λόγο να πάρουν του self-test από το φαρμακείο.

 

ΦΕΚ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ SELF - TEST 1825 ΤΕΥΧΟΣ Β'

                                                                                             

                                                                                                                                         Ο Δ/ΝΤΗΣ                                                                                         

                                                                                                                                   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΡΒΑΝΗΣ                    

 

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Με τους κωδικούς του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, που ήδη έχετε αποκτήσει, κάνετε ΕΙΣΟΔΟ στις παλτφόρμες e-me και e-class, ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αναζητήσουν τους μαθητές και να τους προσκαλέσουν στις τάξεις τους. Ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν παρακάτω.


 

 Οδηγίες για την είσοδο των μαθητών στην πλατφόρμα της ψηφιακής τάξης e-class


 Οδηγίες για την είσοδο των μαθητών στην πλατφόρμα της ψηφιακής τάξης e-me.


Οδηγίες για την δημιουργία λογαριασμών των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).


 

Γονείς/Κηδεμόνες