ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

 

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 666
Χθες956
Τη βδομάδα 2544
Προηγούμενη βδομάδα 3740
Το μήνα 2637
Προηγούμενο μήνα 20365
Σύνολο 543269
Σύνολο Χρηστών23
Χρήστες 0
Επισκέπτες 23

Η Ιστορία του Σχολείου μας

Το Δημοτικό Σχολείο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι ένα δημόσιο σχολείο που ιδρύθηκε το 1887 και βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Αρχαία Ολυμπία είναι μια ιστορική πόλη 1500 κατοίκων καθώς είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ. και λάμβαναν χώρα μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια όπως και οι μοντέρνοι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά την αναβίωσή τους το 1896. Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκινά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας και η Ολυμπιακή Δάδα μεταφέρεται από αθλητές στην οργανωτική πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το καινούριο μας σχολείο χτίστηκε το 2005, στις παρυφές της Πόλης. Διαθέτει 10 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα μουσικής, βιβλιοθήκη, ιατρείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα υπολογιστών, εσωτερική μικρή αίθουσα γυμναστηρίου και εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ), πετοσφαίρισης (βόλευ) και χειροσφαίρισης (χάντμπολ) και χωμάτινο στίβο. Ο αριθμός των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού φτάνει τους 160 και 20 αντίστοιχα. Το 10% των μαθητών προέρχεται από άλλες χώρες και έως ένα βαθμό αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ελληνική γλώσσα αλλά έχουν γενικά προσαρμοστεί στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στον ελληνικό τρόπο ζωής καθώς είναι μετανάστες δεύτερης γενιάς. Οι οικογένειες των μαθητών ανήκουν στη μεσαία κοινωνική τάξη και ασχολούνται με τον τουρισμό και την γεωργία. Οι γονείς ενδιαφέρονται επίσης πάρα πολύ για τη μόρφωση των παιδιών τους και την εκμάθηση ξένων γλωσσών επειδή αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας με τους τουρίστες που καθημερινά επισκέπτονται το Αρχαιολογικό Μουσείο και την όμορφη και γραφική πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Με τους κωδικούς του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, που ήδη έχετε αποκτήσει, κάνετε ΕΙΣΟΔΟ στις παλτφόρμες e-me και e-class, ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αναζητήσουν τους μαθητές και να τους προσκαλέσουν στις τάξεις τους. Ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν παρακάτω.


 

 Οδηγίες για την είσοδο των μαθητών στην πλατφόρμα της ψηφιακής τάξης e-class


 Οδηγίες για την είσοδο των μαθητών στην πλατφόρμα της ψηφιακής τάξης e-me.


Οδηγίες για την δημιουργία λογαριασμών των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).


 

Το Σχολείο μας