Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 467
Χθες1157
Τη βδομάδα 5237
Προηγούμενη βδομάδα 9441
Το μήνα 16862
Προηγούμενο μήνα 27009
Σύνολο 1011256
Σύνολο Χρηστών18
Χρήστες 0
Επισκέπτες 18

Ποδηλατική ενημέρωση στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας

Ποδηλατική ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Παρασκευή 31-3-2023. Στόχος ήταν η γνωριμία με το άθλημα της ποδηλασίας σε όλες τις μορφές του, καθώς και η σωστή ενημέρωση των παιδιών για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. 

Μετά από την ενημέρωση σε θεωρητικό επίπεδο πέρασαν στην πράξη. Στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, η μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μίνι προπόνηση, από τον ποδηλάτη ο οποίος εκτέλεσε κάποιες από τις ποδηλατικές ασκήσεις που γίνονται.

Ο ποδηλάτης έδειξε στους μαθητές πως να προστατεύονται όταν κάνουν ποδήλατο στο δρόμο, να αναζητούν μια εσοχή ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Να κρατούν μια απόσταση ασφαλείας από το πεζοδρόμιο, για να έχουν περιθώρια ελιγμού.

Τους ενημέρωσε πως να αλλάζουν κατεύθυνση στρίβοντας το κεφάλι, με το πηγούνι στην πλευρά που θέλουν να πάνε, σηκώνοντας το χέρι αριστερά ή δεξιά όπου είναι να στρίψουν και κάνουν την αλλαγή πορείας με ασφάλεια.

Μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το ποδήλατο, ότι ο ίδιος κάνει 35 χρόνια ποδήλατο και κατέβηκε από την Αθήνα με το ποδήλατο σε διαδρομή 10 ωρών αποφεύγοντας τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο και τα πιθανά εμπόδια, χαράζοντας εναλλακτική πορεία.

Είπε ότι το ποδήλατο καλλιεργεί την περιστροφική όραση και τον νου γενικότερα ειδικά σε μια εποχή που έχουμε μεγάλη επαφή με την οθόνη.

Μίλησε για την ποδηλασία στο δρόμο και την ποδηλασία στο γήπεδο. Για την ασφάλεια και στις δύο περιπτώσεις. Έγιναν ερωτήσεις και από τους μαθητές, κάποιοι από τους οποίους εξέφρασαν τον φόβο τους  να βγουν στο Δήμο με το ποδήλατο- γιατί είναι επικίνδυνο....μίλησαν για το κράνος και τα αξεσουάρ ασφαλείας.

Τέλος τόνισε ότι η σχέση ανθρώπου ποδηλάτου μόνο ωφέλεια έχει, ενώ μίλησε για τη σημασία του ποδηλάτου και ότι είναι καλό να ξεκινάμε το ποδήλατο σε μικρή ηλικία, 8 ετών περίπου.