Σύνδεση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ SELF - TEST

    Αγαπητοί γονείς,

    ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

    Τη  Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, επανέρχεται η δια ζώσης διδασκαλία και επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ, παράλληλα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα. Πληροφορίες στο self-testing.gov.gr

      Υποχρέωση διενέργειας και δήλωσης αυτοδιαγνωστικού τεστ έχουν και όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων. Πληροφορίες στο self-testing.gov.gr, στο ΦΕΚ 1825, Β΄ (05.05.2021) αλλά και στην 40η και  42η εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. με θέμα: «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού».

      Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

      Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται, το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα, το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή, τη Δευτέρα το πρωί.

      Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

  •  Αν το self-test είναι αρνητικό:

          Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους  εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

          Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

          Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

  •  Αν το self-test είναι θετικό:

         Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε  δημόσια δομή.

         Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

         Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

     Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στο σχολείο , τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και  απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.

Από το site https://self-testing.gov.gr μπορείτε να δείτε οδηγίες πώς γίνεται το self- test και τι  πρέπει να κάνουν όσοι μαθητές δεν έχουν ΑΜΚΑ και όσοι μαθητές δεν μπορούν για κάποιο λόγο να πάρουν του self-test από το φαρμακείο.

 

ΦΕΚ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ SELF - TEST 1825 ΤΕΥΧΟΣ Β'

                                                                                             

                                                                                                                                         Ο Δ/ΝΤΗΣ                                                                                         

                                                                                                                                   ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΡΒΑΝΗΣ