Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 125
Χθες1088
Τη βδομάδα 1213
Προηγούμενη βδομάδα 7443
Το μήνα 20576
Προηγούμενο μήνα 28441
Σύνολο 987961
Σύνολο Χρηστών19
Χρήστες 0
Επισκέπτες 19

Αθλητικοί Αγώνες

Διακρίσεις και συμμετοχές των μαθητών μας σε αθλητικές δραστηριότητες

Οι μαθητές του σχολείου μας σε αγώνες ΑθλοΠαιδείας - Στίβου

Με απώτερο σκοπό την γνωριμία όλων των μαθητών στις εξειδικευμένες τεχνικές των αγωνισμάτων του στίβου (δρόμοι, άλματα, ρίψεις) διεξήχθησαν στην Ζαχάρω οι αγώνες Στίβου Δημοτικών σχολείων (Τάξεις Δ',Ε', ΣΤ,') της Νότιας Ηλείας.

Το Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας συμμετείχε στους αγώνες με πολυπληθή ομάδα. Οι μαθητές, μέσω της συμμετοχής τους, ξεκλείδωσαν τις δυνατότητες τους και βίωσαν ένα αξέχαστο αθλητικό γεγονός γεμάτο με συναισθήματα και εντυπώσεις.

 

Διαβάστε περισσότερα: Οι μαθητές του σχολείου μας σε αγώνες ΑθλοΠαιδείας - Στίβου

Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε αγώνες Αθλοπαιδείας πετοσφαίρισης

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Κρεστένων οι σχολικοί αγώνες Αθλοπαιδείας πετοσφαίρισης με συμμετοχή των Δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας. Το σχολείο μας συμμετείχε με 6 ομάδες από μαθητές της Δ', Ε΄και ΣΤ' Τάξης. 
Σκοπός των σχολικών αγώνων είναι η μαζική συμμετοχή, η ψυχαγωγία, η τόνωση της αυτοπεποίθησης, της εξωστρέφειας, η καλλιέργεια της προσωπικότητας μέσα από τις αξίες του αθλητισμού και η δημιουργία ευκαιριών για την ανάδειξη των κινητικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσα από την χαρά του ομαδικού παιχνιδιού. 
 
   
 
  

 
 
 

Αθλητικές Δραστηριότητες

Κατά το τρέχον σχολικό έτος το σχολείο μας συμμετείχε στην Αθλητική Ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας με θέμα «Ρατσισμός ?Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί». Την ημέρα αυτή το σύνολο των παιδιών του σχολείου ήρθε σε επαφή με αθλήματα που προέτραπαν στην συνεργασία καθώς και αθλήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα οι δύο πρώτες τάξεις έπαιξαν στην αυλή αρκετά συνεργατικά παιχνίδια ,μη ανταγωνιστικά. Οι άλλες τέσσερεις τάξεις έπαιξαν βόλευ καθημένων καθώς και επιτραπέζια αντισφαίριση σε αμαξίδιο(αντί για αμαξίδιο χρησιμοποιήθηκαν καρέκλες από τις οποίες οι παίχτες απαγορευόταν να σηκωθούν και προσπαθούσαν να κινούνται με αυτές για να χτυπήσουν το μπαλάκι).Επίσης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας προβλήθηκαν μικρής διάρκειας ταινίες με ανάλογο θέμα.

Το σχολείο μας συμμετέχει σε όλες τις προκηρυσσόμενες αθλητικές δραστηριότητες του Γραφείου Φυσικής Αγωγής. Έτσι και τον Δεκέμβριο πάνω από 80 μαθητές των τάξεων Δ?-Ε?-ΣΤ? δήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν μέρος στην ημερίδα αγώνων μίνι-βόλευ που διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρχαίας Ολυμπίας. Οι ομάδες που αγωνίστηκαν ήταν μικτές-αγοριών και κοριτσιών και οι ομάδες που συναγωνιστήκαμε ήταν από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύργου ,Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Στο σχολείο πέραν των αγώνων που διοργανώνει το Γραφείο Φυσικής Αγωγής, πραγματοποιείται πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης .Το πρώτο εσωτερικό πρωτάθλημα διεξήχθη το περασμένο σχολικό έτος ,ενώ το φετινό αναμένεται να γίνει την άνοιξη. Το ευχάριστο είναι ότι φέτος θα έχουμε και ένα κανονικό τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης μετά την ευγενική προσφορά της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και την μεσολάβηση σε αυτό του κ.Ισίδωρου Κούβελου ?προέδρου της ΕΘΝΟΑ.