Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 324
Χθες90
Τη βδομάδα 414
Προηγούμενη βδομάδα 2068
Το μήνα 4884
Προηγούμενο μήνα 19012
Σύνολο 908918
Σύνολο Χρηστών19
Χρήστες 0
Επισκέπτες 19

?Ο Ηρακλής συνάντησε τον Κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια Όρη!!!!!!!!!!!!!!!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

                                                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS 2013-2015

?Ο  Ηρακλής συνάντησε τον Κόμη Δράκουλα στα Καρπάθια Όρη!!!!!!!!!!!!!!!»

Πραγματοποιήθηκε  από τις 20-05-2015 έως τις 24-05-2015 η τελευταία συνάντηση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius με τίτλο « Μοιράζοντας Μύθους και τοπικούς θρύλους». Το πρόγραμμα διήρκεσε δύο χρόνια και η τελευταία συνάντηση έγινε στην πόλη Focsani της Ρουμανίας. Το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας εκπροσώπησε ο εκπαιδευτικός κ. Κουτσουνάς Γιάννης.

Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της συνάντησης έκαναν τον απολογισμό του προγράμματος για τα δύο αυτά χρόνια. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά καθώς μέσα από  κοινά ερωτηματολόγια για όλα τα συμμετέχοντα σχολεία καταδείχθηκε η πλήρης ικανοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών για τα οφέλη που αποκόμισαν από το πρόγραμμα  Comenius. Πέραν της επαφής με διαφορετικές κουλτούρες και της γνώσης διαφόρων μύθων ,οι συμμετέχοντες ανέδειξαν ως κέρδος την ανάπτυξη της φιλίας με άλλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ή μαθητές αντίστοιχα, την βελτίωση στην ομιλία ξένων γλωσσών και ιδιαιτέρως της Αγγλικής που ήταν και η επίσημη γλώσσα του προγράμματος, την ανταλλαγή «καλών πρακτικών» και παιδαγωγικών μεθόδων μέσα από την παρακολούθηση μαθημάτων, την μεγαλύτερη εξοικείωση  με τις νέες τεχνολογίες μέσω της συνεχούς χρήσης τους για τις ανάγκες του προγράμματος.

Επίσης  όσοι βρέθηκαν στην Ρουμανία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το κάστρο του περίφημου κόμη Δράκουλα ,να μάθουν τον μύθο του και να εντυπωσιαστούν από αυτόν.

Με την ευκαιρία της λήξης του προγράμματος ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Σοφιανόπουλος Αλέξης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτά τα Ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς δίνουν την δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αντλήσουν γνώσεις και πρακτικές από άλλα εκπαιδευτικά συστήματα. Να κρατήσουν διαύλους επικοινωνίας με τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο μέλλον κάτι που θα φανεί πολύ χρήσιμο καθώς η επιστήμη συνεχώς εξελίσσεται και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών κρίνεται σημαντική.

Επίσης επεσήμανε ότι η προσπάθεια του Σχολείου της Αρχαίας Ολυμπίας για συνεργασία και συμμετοχή σε ανάλογα προγράμματα θα συνεχιστεί και στο μέλλον χρησιμοποιώντας  την  διετή αυτή εμπειρία στο  πρόγραμμα « Μοιράζοντας Μύθους και τοπικούς Θρύλους» ως βάση για αυτό.  Τελειώνοντας  κ. Σοφιανόπουλος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στο διετές αυτό πρόγραμμα  καθώς και γονείς και φίλους του σχολείου που πρόσφεραν υπηρεσίες βοηθώντας να ολοκληρωθεί ομαλά και με επιτυχία το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα Comenius διεξήχθη υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) που ήταν ο Κρατικός φορέας και χρηματοδοτήθηκε από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φωτο: Από την υποδοχή στο σχολείο με τον παραδοσιακό  ρουμάνικο τρόπο.