Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 228
Χθες607
Τη βδομάδα 2837
Προηγούμενη βδομάδα 7069
Το μήνα 21531
Προηγούμενο μήνα 27009
Σύνολο 1015925
Σύνολο Χρηστών16
Χρήστες 0
Επισκέπτες 16

Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου

Ένα κρυφό όνειρο έγινε πραγματικότητα!

Στο σχολείο μας, αναδιαμορφώθηκε ο πίσω αύλειος χώρος σε ένα καταπληκτικό αθλητικό χώρο, ένα πραγματικό κόσμημα για όλη την περιοχή!

Όταν η σχολική μονάδα μας, εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα «ΕΜΑΥΤΙΩΝ», το 2018 (-η ανακοίνωση του προγράμματος έγινε στις 26/6/2018-), που ήταν πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του τότε Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και υλοποιήθηκε μέσω του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με συνολικό προϋπολογισμό ένα εκατομμύριο ευρώ για την αναβάθμιση των αύλειων χώρων σε 41 σχολεία σε 18 σχολικά συγκροτήματα σε διάφορα μέρη της χωράς μας, η χαρά μας ήταν απερίγραπτη! Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Νομικού Συμβούλου κ. Γ. Καλούδη, του συμπολίτη μας κ. Ν. Αγγελόπουλου, του Μηχανικού κ. Μπουντίνου, της πρώην Διευθύντριας του σχολείου μας κας Β. Βασιλοπούλου και με την μελέτη που εκπονήθηκε από τον κ. Χρ. Γιαννόπουλο και με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας υπό την κα Ι. Κωνσταντίνου, καθώς και τις ενέργειες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής υπό τον κ. Ευθ. Κοτζά καθώς και της νυν δημοτικής Αρχής υπό τον κ. Γ. Γεωργιόπουλο καθώς και τη συνεργασία της ΕΝ. ΣΧ. ΕΠ. Π.Ε του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας υπό τον κ. Β. Αρβανίτη με την τέως Δ/ντρια της σχ. Μονάδας και με το Σχολικό Συμβούλιο καθώς και με το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου τόσο επί προεδρίας του κ. Μπούσδα όσο και επί προεδρίας του κ. Αρέστη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Αρχ. Ολυμπίας κ. Π. Μαντά, το σχολείο μας έχει πλέον αναδιαμορφωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και συντηρημένο και αναδιαμορφωμένο περιβάλλοντα αυτές χώρο!
Επισκευάστηκαν και βάφτηκαν οι κερκίδες στο θεατράκι πλευρικά του γηπέδου μπάσκετ το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως με πρόβλεψη για βόλεϊ ενώ κατασκευάστηκε στίβος περιμετρικά του γηπέδου με 4 διαδρομές με τις διαγραμμίσεις τους. Επίσης, κατασκευάστηκε ένα σκάμμα για άλματα εις μήκος και ένας βατήρας με οριοθετημένο χώρο για ρίψεις. Τέλος αντικαταστάθηκαν τα τέρματα στο γήπεδο που χρησιμοποιείται για ποδόσφαιρο και χάντμπολ και το οποίο έχει αναδιαμορφωθεί και είναι έτοιμο για να φυτευτεί με γκαζόν -το οποίο είναι δωρεά του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας-, μόλις τοποθετηθεί το αυτόματο πότισμα που είναι σε εκκρεμότητα. Ακόμη αναδιαμορφώθηκε ο χώρος στις βρύσες στο πλάι του γηπέδου ποδοσφαίρου καθώς και ο διάδρομος στο πάνω μέρος αυτού. Παράλληλα τοποθετήθηκαν παγκάκια για την παρακολούθηση των αγώνων. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι όλα τα μεταλλικά μέρη του αθλητικού χώρου, μπασκέτες, βάσεις φιλέ βόλεϊ και εστίες διαθέτουν νέα και σύγχρονα προστατευτικά καλύμματα για την ασφάλεια των μαθητών και όσων αθλούνται στο χώρο ενώ τα φιλέ είναι όλα καινούρια.
Οι νέες εγκαταστάσεις που ολοκληρώθηκε η κατασκευή τους στα τέλη Αυγούστου του 2020 και παραδόθηκαν στις 17 Σεπτέμβρη του 2020, ήδη χρησιμοποιούνται από τους μαθητές του σχολείου μας και περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία τη στιγμή που θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε και παιδιά από άλλα σχολεία της περιοχής για να διοργανώσουμε υπέροχους αγώνες στίβου ώστε να ικανοποιηθεί ο στόχος αυτού του πιλοτικού προγράμματος όπως είχε τεθεί και ήταν «η αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού, των δυνατοτήτων για σχολικό αθλητισμό και η ενίσχυση μέσα στο πλαίσιο αυτό του ερασιτεχνικού αθλητισμού».
Πραγματικά ο χώρος είναι πανέμορφος, σύγχρονος, εμπνέει και ανήκει στα παιδιά μας και στη νεολαία μας και είναι ένα λαμπρό παράδειγμα δημιουργικής και συντονισμένης συνεργασίας θεσμών, ανθρώπων και φορέων που πιστεύουν στην αξία του «κοινού καλού»!